12 maj, 2009

A Hard Days Night

Det finns fortfarande en teoretisk chans att Keith*) får fälla glädjetårar när 2008/2009 Premier League säsongen är slut om ett par veckor. Liverpool ligger inte mer än 3 poäng efter serieledarna Manchester United - men det återstår bara två omgångar.

Vi har avnjutit en behaglig tågfärd hit från Euston, en av Londons tågstationer. Fyndigt nog heter hotellet ”Hard Days Night Hotel”. Bortsett från detta tog det en stund att hitta anknytningarna till Beatles här i deras hemstad. Stora delar av hamnkvarteren är helt moderniserade. Paul & co. skulle gå vilse om de kom hit.

Efter lite promenerande hittade jag till slut ett par gator med flera pubar och musikklubbar som gjorde anspråk på att ha något med den kända popgruppen att göra. En staty av John Lennon stod och hängde utanför ett av ställena och på ett annat spelade ett coverband Beatles-låtar så högt att man hade bäst behållning ute på gatan. Istället för att gå in i ett sådant oväsen avslutar jag dagen med att lyssna på originalens egen version av sin musik, fast i behaglig volym från CD-spelaren i hotellets lobby dit jag nyss återvänt.

*) Fannon i efternamn. Legendarisk lärare på Buaskolan som stammar från Liverpool och gillar dess fotbollslag väldigt mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar