28 maj, 2009

Bonus

I dagens nummer av Dagens Industri kan man läsa den föga förvånande slutsatsen att bonus-system får som effekt att i de fall man måste välja agerar majoriteten på ett sätt som gynnar den egna bonusen snarare än på det sätt om bäst gynnar företaget och dess kunder. Ett av de extrema och mer välkända exemplen på gravt missbruk av systemet var när Skanskas direktörer för ett antal år sedan avyttrade verksamheter på affärsmässigt ytterst tveksamma grunder. Resultatet blev dock ett oväntat stort kassaflöde just det året, och i följd därav extra bonusar á flera hundra miljoner till ett fåtal av girigbukarna.

Jag ser med spänning fram emot genmälet från arbetarrörelen som väl lär komma i morgondagens nummer. Upp till kamp nu Lundby-Wedin! Dags att näpsa företrädarna för stor-kapitalet och slå ett slag för hederligt och rimligt avlönat arbete utan dolda förmåner - precis som hos LO.

Utan hopp om bonus eller andra extra belöningar arbetar jag nu vidare en stund till här på Råcksta-kontoret. 17:00 går planet mot Göteborg; 19:00 (eller strax efter) ska jag vara på gymmet och skicka minst 60 kg rakt upp i luften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar