13 maj, 2009

Aintree

Dagens huvudmöte hölls på galoppbanan Aintree, i utkanten av Liverpool. Detta är tydligen national-arenan för gallopp, som är en stor sport i UK (här vet man knappt vad trav är för något). Morgonens promenad till stationen för att ta lokaltåget ut hit tog bara tio minuter, men det var tillräckligt för att börja frysa i snålblåsten. Vinden har sedan tilltagit alltmer; mot slutet av dagen ven det ordentligt kring den stora inglasade läktaren som för dagen gjorts om till konferenslokal. Nu ikväll gissar jag att det är styv kuling, eller kanske till och med kul styving.

Kärnkraftsmyndigheten i UK (organisatör av dagens seminarium) heter NII (Nuclear Installations Inspectorate) och lyder under HSE (Health and Safety Executive), som i sin tur sorterar under energi- och miljödepartementet DECC (Department of Energy and Climate Change); allesammans nådiga undersåtar till Her Majesty – ett faktum som man är noga med att framhålla allt som oftast.

Vår svenska delegation á sex personer splittrades i tre olika riktningar efter mötet. Jag och Gunnar har just tagit oss med taxi de ca 4 milen till Manchester; det kostade £52, men då ingick en extra runda på 20 minuter eftersom chauffören hade svårt att hitta vårt hotell. Nu ska vi strax ha sent möte och middag med en konsultgrupp. Imorgon fortsätter vi diskussionerna med samma gäng, inklusive ett besök på ett av deras kontor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar