05 augusti, 2009

Julklappar

I år kommer vi att få slå in julklapparna med maskeringstejp. Jag har skickat bud med Anna-Lena att köpa ny maskeringstejp i sta'n, men den gamla tog slut innan hon har kommit hem. Bättre brödlös än jultejps-lös. Nu har jag slösat upp den sista rullen avsedd för att slå in julpresenterna med och kan måla klart.

Ikväll ska vi packa för morgonens färd till London. Vi flyger SAS dit, men kommer sedan att använda omdiskuterade Ryan Air för inrikesflyg. Ett intressant bolag. De har villkor som gör att man lämnas åt sitt eget öde om en flygning av någon orsak inte kan genomföras. De ger ingen eller urusel service. Allt detta har de tydligt och öppet deklarerat i förväg, men ökar ändå hela tiden sin andel av resenärerna.

De extremt låga priserna är förstås förklaringen. Talesättet "man får vad man betalar för" stämmer verkligen. Jag har ingen sympati alls med resenärer som har köpt en biljett för 300 kronor och sedan - om de får bekymmer - blir förgrymmade över att inte få hjälp och service som om de hade en business-bokning för 15000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar